Top

Stellingen snel en eenvoudig in elkaar zetten?

Voor de één is het kinderspel om een bouwpakket in elkaar te zetten en voor de ander is het een hele opgave. Dit maakt het lastig om te beoordelen waar de lijn zit tussen beginner en gevorderde.
Maar gelukkig kan iedereen elke stelling van QuickRack eenvoudig in elkaar zetten. Lees hier meer over de verschillen in montage per stellingsysteem.

Welke stellingen zijn eenvoudig te monteren?
Alle houten stellingsystemen zijn zeer eenvoudig te plaatsen. Kenmerkend van deze houten stellingen is dat ze pen- gat verbindingen hebben. Of de legplanken worden met sleuven en beugels verbonden. Dit is afhankelijk van het systeem dat u inzet. Uw stelling krijgt na montage van de legplanken en staanders gelijk een hoge mate van stabiliteit en door het bevestigen van een kruisschoor staat het geheel waterpas. Aan beide eindstukken werkt u met eindpennen of eindbeugels om legborden in op te hangen. Bij Staanders die hiertussen worden gemonteerd worden legborden ingelegd d.m.v. vervolgpennen of dubbele beugels. Hiervoor bent u slechts een schroevendraaier nodig om de kruisschoren te monteren.  Kiest u voor uitbreidingen
van de stelling? Dan kan het lastiger zijn om in elkaar te zetten.

Welke stelling is het meest uitdagend om in elkaar te zetten?
Met het Novarek kiest u voor een ijzersterk stellingsysteem. Het Novarek is in de basis een zeer eenvoudige stelling om in elkaar te zetten. Dit komt door het Klem – Klik en Klaar systeem. De legborden worden in de dragers geklikt. Hier is geen zwaar gereedschap voor nodig, alleen een schroevendraaier. Alleen de kruisschoor wordt aan de stijlen geschroefd, in voorgeboorde gaten.
Het Novarek wordt geleverd met twee lossen stijlen. Wanneer de twee lossen stijlen op minimaal twee plaatsen een drager klikt, heeft u een staander. Dit maakt het uitdagender.

De aanschaf van speciale onderdelen maakt een stelling wat lastiger om in elkaar te zetten

Kiest u voor de optie om uw stelling ‘luxer’ te maken? Houd dan rekening met extra componenten.
Soms geeft dit meer uitdaging bij het in elkaar zetten van een stelling.
Voorbeelden van deze componenten kunnen zijn:

  • Sluitpanelen.
  • Plinten.
  • Prijs deco lijsten.
  • Muurbeugels.
  • Kaderdeur.
  • Confectiestang.

De onderdelen zijn een aanvulling op een stelling en verhogen de moeilijkheidsgraad voor de doe-het-zelver, Maar iedereen is in staat om een stelling met uitbreidingen in elkaar te zetten. Met wat extra tijd is dit eenvoudig te realiseren.

Kies eenvoudig
Als u zonder moeite een stelling in elkaar wilt zetten, kunt u het best gaan voor een houten stelling. Daarnaast raden wij u dan aan om geen extra componenten erbij te nemen. Alle uitbreidingen op houten stellingen kost u alleen wat meer tijd. Maar iedereen kan het. Metalen stellingen zijn een goed alternatief, maar de montage neemt iets meer tijd in beslag omdat u eerst de staanders in elkaar dient te zetten. Uiteindelijk bepaalt u aan de hand van de gewenste configuratie en wensen wat het beste bij u past. Hopelijk heb ik u in dit artikel genoeg geïnformeerd mocht u meer vragen leggen wij het u graag uit. +