• Lage prijzen door eigen productie
  • Stellingen op maat mogelijk
  • Zowel houten als metalen stellingen

Een eigen kledingwinkel beginnen? Dit stappenplan zal helpen!

De één loopt al jaren rond met het idee, terwijl de ander ineens een ingeving krijgt. Een eigen kledingwinkel beginnen! De kans is groot dat u hier wel vragen of onzekerheden over hebt, want een winkel beginnen is niet zomaar iets. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden. Wat voor soort kleding, de concurrentie, de doelgroep, een pand en de inrichting zoals (winkelstellingen). Wij van QuickRack hebben een stappenplan opgesteld dat daarbij kan helpen.

Doe uitgebreid onderzoek

Een kledingwinkel starten doe je in principe maar één keer, dus het begin moet goed zijn. Doe daarom uitgebreid onderzoek voordat u daadwerkelijk van start gaat. Hoe ziet de markt eruit, is er veel concurrentie, wat doet de concurrentie wel of juist niet goed, waar liggen kansen? Zijn er bijvoorbeeld al veel kledingwinkels in een gebied, maar wonen er relatief weinig kinderen? Dan kunt u zich afvragen of het verstandig is hier een kledingwinkel voor kinderen te beginnen. Door hier onderzoek naar te doen legt u de basis voor een goede voorbereiding. 

Bepaal het concept en de doelgroep

Ok, het wordt een kledingwinkel. Maar wat voor soort kledingwinkel? Wordt het een winkel met dure kleding, goedkope kleding, of misschien wel tweedehands kleding? Wordt het zakelijke kleding, sportieve kleding of casual? En wat voor doelgroep wilt u in de winkel hebben? Allemaal vragen waar een antwoord op moet komen, want als u precies weet wat u wilt, kan dit ook worden vertaald naar de klant. Want de klant heeft de keuze uit een hele hoop kledingwinkels, waarom zou die juist uw winkel binnen komen? Al die antwoorden zullen helpen dit in kaart te brengen en uit te kunnen werken.

archos stelling voor werkkleding

Stel een ondernemingsplan op

In een ondernemingsplan werkt u het plan voor het beginnen van de kledingwinkel gedetailleerd uit. Een aantal vragen die we hierboven al hebben gesteld, zullen ook terugkomen in het ondernemingsplan. Maar daarnaast bevat het ook het financiële plaatje, zoals de berekening van de verwachte omzet en kosten. Maar ook hoe je bijvoorbeeld aan de financiering voor de winkel komt, want een fysieke winkel starten kost uiteraard geld. Het ondernemingsplan geldt als leidraad voor uzelf bij het beginnen van de winkel. Een uitgebreide uitleg over hoe u een ondernemingsplan opstelt is hier te vinden.

De juiste plek en leveranciers

Nu u alles op een rijtje heeft, is het tijd om de daadwerkelijke winkel te zoeken. Waar gaat uw winkel komen, hoe moet de buitenkant eruit zien, in welke staat moet het gebouw zijn en wordt het kopen of huren? Hierbij zullen bijvoorbeeld de doelgroep, uw financiën en bereikbaarheid van de winkel een rol spelen. Uiteraard kunt u dit zelf bedenken en gaan zoeken, maar een makelaar zou hier ook bij kunnen helpen. 

Om straks kleding in de winkel te hebben hangen, is het nodig om leveranciers te vinden die de kleding leveren. Op basis van eerder onderzoek naar het type kleding, kunt u deze zoeken. Kijk bijvoorbeeld op beurzen, in bladen of online. Kijk daarbij goed naar kleding die bij uw winkel en het concept past.

Inrichten van de winkel

Voor sommigen een feest, voor anderen iets dat enkel noodzakelijk is: het inrichten van de winkel. Welke spullen komen erin? Denk aan winkelstellingen, toonbank, paskamers en de verdere aankleding van de winkel. Ook is het nodig een indeling te maken, want hoe zorgt u ervoor dat de klant door de hele winkel geleid wordt? Denk ook aan het gebruik van kleuren, logo’s en de sfeer in de winkel.

archos stellingen van hout voor kledingwinkel

Marketing

Om klanten daadwerkelijk uw winkel in te krijgen, is het nodig na te denken over een marketingplan. Het is tegenwoordig al niet simpel om klanten een winkel in te krijgen, dus hoe gaat u ervoor zorgen dat het bij u lukt? Het starten van een website is bijvoorbeeld belangrijk, aangezien veel mensen online naar winkels zoeken. Ook het starten van social media kanalen en het delen van berichten daarop kan goed werken. Het is belangrijk dat u al start met de marketing vóórdat de winkel opengaat. Zo worden eventuele klanten al op de hoogte gesteld van het openen van uw winkel. 

Een officiële opening mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het proces van het beginnen van een winkel moet gevierd worden en met wie beter dan met de klant? 

QuickRack als uw partner voor inrichting voor kledingwinkel

Wij zijn gespecialiseerd in winkelstellingen en andere inrichtingssystemen. Wanneer u een winkel start zijn deze stellingen onmisbaar! We hebben vele soorten houten stellingen voor alle type winkels. Neem contact met ons op voor meer informatie of wanneer u vragen heeft.