• Lage prijzen door eigen productie
 • Stellingen op maat mogelijk
 • Zowel houten als metalen stellingen

Houten stellingen

QuickRack is producent en Europees marktleider op het gebied van houten stellingen. We bieden vele type houten stellingkasten aan, desgewenst leverbaar in diverse kleuren. Door ons diverse assortiment aan stellingen bent u verzekerd van een passend rek bij uw budget. Ook kunt u onze rekken eenvoudig monteren en in de toekomst flexibel uitbreiden. We adviseren u graag welke type houten stelling het beste bij uw wensen past voor de te realiseren inrichting.

Voordelen van houten stelling

Eenvoudig te monteren

Flexibel uit te breiden

Voordelige prijzen

Karakteristieke producten

Ontdek onze houten stellingen per branche

QuickRack levert de houten stellingen aan diverse branches. Elk model binnen de serie houten stellingkasten heeft specifieke voordelen voor specifieke sectoren. Komt u er niet uit of wenst u persoonlijk advies? Niet getreurd en neem contact met ons op! 

natuurwinkel-combirek

CombiRek

Voor natuur- en bio-shops

Eenvoudig op maat te maken

In meer dan 50 afmetingen

kringloopwinkelinrichting-archos

RangeRek

Voor magazijn en opslagdoeleinden

150kg draagkracht per legbord

Voordeliger dan een metaal

eurorek houten stellingen

EuroRek

Voor low-budget stores

Het meest voordelig

Eenvoudig uit te breiden

winkelinrichting-scafforek

ScaffoRek

Voor slijterijen en wijnwinkels

200kg draagkracht per legbord

MVO door gebruikt steigerhout

Kijkt u bij aankoop van stellingen naar het milieuaspect dan moet u zich realiseren dat houten stellingen een veel lagere uitstoot van CO2 genereert. Houten stellingen 1,49kg CO2eq/kg en gegalvaniseerde stalen stelling (uitstoot CO2) 2,78kg CO2eq/kg

We leveren ook houten stellingkasten op maat!

Bekijk stellingen op maat

FAQ over onze houten stellingen

Hieronder treft u de vragen die vaak bij onze klantenservice binnenkomen. Zo heeft u snel het juiste antwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Gebruik dan de chatbox rechtsonder in uw scherm. QuickRack zal (op werkdagen) binnen 24 uur reageren!

Binnen welke termijn levert QuickRack houten rekken?

Dit hangt af van de ordergrootte, de afmetingen van het rek en het type rek dat besteld wordt. Vraag een offerte aan en geef hierbij aan welk type rek u wenst. Vermeld daarnaast de gewenste afmetingen en het aantal legborden per stelling. Kunt u niet wachten? Bezoek dan onze direct de Brumorek of neem contact met ons op!

Kan ik niet beter een metalen stelling kopen?

In bijna alle gevallen voldoet één van onze houten stellingen, ook als dit gaat om projecten die grotere draagkrachtcapaciteit vragen. In sommige gevallen voldoet een houten stelling niet helemaal. Dit komt voor wanneer:

 • U producten voor langere tijd buiten moet opslaan;
 • U zeer zware producten moet opbergen;
 • U een horeca-onderneming heeft en waarbij hygiëne een zeer belangrijke factor speelt.

In dit geval kiest u voor een metalen stelling!

Voor welke houtsoort kan ik het beste gaan?

Bij de keuze voor een houten stellingen voor uw project is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals duurzaamheid, prijs en uitstraling. We geven hieronder graag een vergelijking om de keuze zo gemakkelijk mogelijk te maken!

Bruynzeel

Sandwich legborden van de Bruynzeel houten stelling zijn gemaakt van MDF-materiaal. MDF is een duurzaam product met een aangename prijsklasse. Bij QuickRack kunnen de sandwich legplanken op maat gemaakt worden.

Steiger- en vurenhout

Steigerhout is gemaakt van Noord-Europees naaldhout  zoals vurenhout. Steiger- en vurenhout staat bekend om zijn rustieke uitstraling en wordt op een duurzame manier geproduceerd.

Scandinavisch hout

Scandinavisch vurenhout (o.a. Finland en Zweden) staat bekend om de hoogwaardige en FSC-gecertificeerde houtproductie. Het is een sterk en duurzaam product met mooie nerfpatronen.

Kan ik de houten stellingkast zelf monteren?

De houten stellingen van QuickRack zijn eenvoudig te monteren. De systeemuitleg van de Brumorek helpt u bij het monteren van de stelling. Het monteren van een houten stelling duurt niet langer dan 30 minuten. In het geval dat u te weinig opbergruimte heeft, kunt u de Brumorek eenvoudig uitbreiden met onze aanbouwrekken. 

Is het houten rek in elke kleur leverbaar?

Alle houten stellingen van QuickRack zijn leverbaar in elke gewenste kleur! Als u kiest voor een andere kleur dan de standaardkleur, wordt er wel een meerprijs in rekening gebracht voor de gekozen kleur. De extra kosten voor het beitsen van houten stellingkasten zijn echter voordeliger dan bij metalen stellingenkasten. Vraag dus naar de meerprijs in uw offerte-aanvraag of neem contact op voor meer informatie.

Hoe kan ik de houten stellingkast het best onderhouden?

Om de kleur van de houten stelling te behouden, adviseren we om de houten stelling:

 • Niet in vochtige ruimtes te plaatsen. Hout gaat op den duur werken in vochtige ruimtes;
 • Van stelvoetjes te voorzien, dat is handig wanneer de vloer regelmatig gedweild wordt;
 • Bij beschadigingen opnieuw te schuren en af te werken.

Hoe kan QuickRack de stellingen betaalbaar leveren?

QuickRack heeft haar eigen voorzieningen in binnen- en buitenland. In Nederland werken we samen met sociale werkvoorzieningen om onze houten producten te vervaardigen. De productie van ons Eurorek vindt plaats in Oost Europa, waardoor we dit prijstechnisch een uitstekend alternatief is indien het budget wat minder toereikend is.

Benieuwd naar onze houten stellingen?

Bent u geïnteresseerd in onze houten stellingen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u graag meer informatie of hulp bij het maken van de juiste keuze? Mail dan naar info@quickrack.nl of bel ons op +31(0) 529480423. Ons deskundige team bij QuickRack staat altijd voor u klaar om persoonlijk advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

  Wilt u weten wat QuickRack voor u kan betekenen? Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in.

  * Verplichte velden